vrijdag 27 juni 2008

-je haar is zo mooi dat ik ervan schrik!
-dank je.
-het heeft een mooie rossige teint en je ogen glimmen als die van david bowie.
we bestellen een koffie. meteen heb ik er spyt van, ik had beter een pint besteld.
-na de koffie bier dan.
-ja... hoelang woon je hier nu al?
-twee jaar...
-de tyd vliegt! je frans zal inmiddels wel vlekkeloos vloeien...
-het gaat er alweêr op achteruit, omdat ik tegenwoordig byna de hele tyd in engeland zit. ik ben hier gisteren pas weêr aangekomen, na een lange tyd. goed, nu kwam ik van utrecht voor iets. maar we toeren keihard door engeland. op bestelling van de platenfirma. ik woon met nik (de bassist) en reinaert (violist et cetera) in een gemeenschappelyk huis in londen en de platenfirma betaalt alles. maar het is intens werken, iets anders dan bezig zyn met toeren, zit er niet in. ik heb weêr twee jaar niet meer kunnen tekenen, en martena, die hier in parys werkt als schminkster en door wie ik in eerste instantie naar parys ben verhuisd, ziet me de laatste tyd weêr byna nooit meer. hoe komt het dat jy hier bent?
-ieder halfuur uit belgiê weg, is een goed halfuur.
-dat is zo. ik moet wel in het engels zingen, want de nederlandstalige afzetmarkt zondermeer, dat zou ik niet aankunnen.
-in nederland word ik ook niet gelukkig.
-neen, dat klopt, in nederland kan je nooit gelukkig zyn.
-kan je aanduiden wat er leeft in parys anno 2008?
-ja. in parys heb je geen repetitieruimtes. dat bestaat hier niet. met als gevolg dat de drum en de gitaar hier onbruikbaar zyn. iedereen hier maakt muziek met computers. een erg hippe groep hier is future, een soort mengeling tussen daft punk, als jy het zegt sylver, en iron maiden. we speelden in die gasten hun voorprogramma in de olympia...
-in de olympia? verdomd, en dat weet in belgië niemand! by ons denken ze nog altyd dat alleen maar ferre grignard daar ooit eens heeft gespeeld.

Geen opmerkingen: