maandag 26 december 2011

state of mollie - 25/26 december 2011


in de voormiddag in de zoo een zeeleeuwenshow gezien. die beesten kunnen in hun handen klappen, - zalig! myn moeder bracht my heen en weêr - myn vader zit namelyk weêr gehele dagen lang in de zetel, onder een deken zelfs, niks te doen behalve tegen myn moeder te zeggen:"breng jy eens een pleister?" (voor zyn zere duim- én zyn zere teennagel), of ook:"zou jy eventjes warm water kunnen opzetten?", of ook:"ik zal myn sokken maar eens gaan pakken," - dat laatste zegt hy dan op zo'n manier, zonder zich te bewegen, dat het zogezegd vanzelf spreekt dat luv het voor hem doet... moet hy met my later niet proberen!
    in de namiddag in de lindeboomstraat met het vliegende konyn gespeeld. daarna met myn pa in bad geweest. in de voormiddag was myn haar al gewassen met de sproeier, ik ben dan "heel flink", zeggen ze. en tenslotte, rond 18u, weêr in de klappeistraat, nog wat zitten lezen in "pingu wil springen", alsook, voor een miljardste keer onderhand, gekeken naar "zingen met sezamstraat".
    kortom: een verre van onvergetelyke dag. zy het juist daarom integraal okay. echter: nu lig ik al een paar uur aan één stuk door te kreunen in de lange nacht, ik weet zelf niet waarom... ik ben nu 10 maanden en 18 dagen, en soms hoor ik myn eigen botten groeien...

2 opmerkingen:

yvonne zei

Leuk, vooral dat " moet hij later bij mij niet proberen. "
Ik "zie " het haar zeggen.

Vitalski zei

is anders wel een beetje en kouwe douche