zondag 27 april 2014

state of being - 27 april 2013


het gaat weêr eventjes keihard, allemaal. zet binnenkort een zwembrilletje op, teneinde daarmeê door te straten te wandelen, anders gaan myn ogen nog tranen. een normaal sterveling zou na zo'n zes afleveringen van de "goethe-planeet" even horizontaal op rust moeten met de beide voeten naar omhoog, desnoods in gips, maar ondergetekende blyft uiteraard doortwisten. daarom ben ik zo graaf.
     morgen dus die ten-miles presenteren, ter hoogte van de voetgangerstunnel; eigenlyk de leukste plek van die gehele race, het meest symbolisch geladen, in alle geval; dit wordt, indien het weêr meêzit, da's wel niet zeker, hard lachen - toch zou ik in wezen morgen liever thuis by m'n kindjes blyven, niet persé de ganse dag, zeker niét zelfs, doch om ze het ganse etmaal door zelfs niet eventjes te zien, steekt toch tegen. - jy zegt: sta dan vroeger op, maar besef jy wel, sukkel, dat het vannacht weêr halfvyf wordt voor ik kan indommelen?
    begin volgende maand doe ik iets in waregem (precies zoals in aarschot, borsbeek en langdorp, geniet ik, om net zo abstracte redenen, ook reeds sinds jaar en dag een soort fanbase in waregem, echt waar); namelyk doe ik daar een politieke conference; die dien ik nog integraal voor te bereiden, twintig minuten nief materiaal, dus ik weet weêr wat te doen...
    nu nog een uurtje in bed liggen lezen... heb drie of vier gelukzalig-makende boeken klaarliggen, maar kan alsmaar de knoop niet doorhakken: welk boek krygt voorrang? lees ze daarom nu al een hele week alle vier door mekaâr; dagboeken van gide, 1920-1930, dagboeken van thomas mann (dé meester in atmosfeer), "the year punk broke", en nog iets, iets over een ss-er... toch loop ik vooral nog altyd te denken aan die paar boeken die ik vorige week, in deslegte te mechelen, op de valreep toch niét heb meêgenomen - een erg ouwe rimbaud-biografie; het argument dat ik er hier al een zestal klaar heb liggen, uiteraard juist een extra argument pro. dommerik, ik. en een monographie over busken huet, haha...
     goed, ik zie jullie subiet wel terug - in myn dromen...

2 opmerkingen:

Sjé zei

een nieuwe kans :-)
https://www.facebook.com/events/273844236122254/?ref_newsfeed_story_type=regular

Rode Ridder zei

Verschillende boeken tegelijk lezen? Tof als je dat kan, maar bij mij is dat geen succes. Ik moet me op een boek kunnen concentreren.