vrijdag 31 oktober 2014

state of being, 31 oktober 2014



gezondheid: erg fit en op een tegendraadse manier zelfs lenig, hoewel in principe moet worden gezegd dat het hier een knekelhuis is, met àllevier inwonenden die zich een baan door de nacht hoesten; rocco james conan een bronsjit, luv een opkomende bronsjit, mollie en kik een zekere slym-hoest die van zéér diep komt. bovendien toch ook geen optimale slokdarm, veel boeren, genoodzaakt traag eten. maar, dus: toch byzonder energiek, ik. (wel kwam ik lydia vandaag twéémaal tegen, smiddags in de bib, met mollie op myn schoot, en savonds in het badhuis, op de vergadering; en lydia zei me: vanmiddag zag je er zeer goed uit maar nu vanavond zie je er afgemat uit.)

liefdesleven: met handen en voeten gebonden, aan huis en haard, aan kind en gezin; een andere levensvorm volstrekt ondenkbaar... dus verre van liefdeloos maar wel stabiel en burgerlyk, en niet onvruchtbaar. we spelen iedere avond één kwartier yahtzee.

finance: de kosten die binnenkomen, zyn zonder overdryven kolossaal. kadaster, auto-verzekering, ereloon notaris voor herschikking lening, dakwerken, loodgietery, r.m.z., boekhouder; het stopt niét, en de getallen zyn astronomisch; opmerkelyk is evenwel dat ik die gehele klotezooi dag na dag met een stalen gezicht tot de laatste nikkel afbetaal; doordat ik, vervreemdend genoeg, meer geld op myn rekening heb staan dan me de voorbye vyf, zes jaar nog eens overkwam.

carrière: de somberte van, om den brode, een optreden in een helwit verlichte judo-zaal voor de verjaardag van een mens wiens vrienden zyn humor by nader inzien niet schynen delen, schynen voor éventjes althans van de baan. oef!!

oeuvre: goed bezig aan die aanstaande première genaamd "vitalski speelt victor glorieux en de jammerklacht - de eenzaamste mens van de wereld", wat toch iets "nieuws" is, doordat ik daar in een soort eigengemaakt A.N. spreek, dwz voor één keer eens niét in dat vitalskiaanse spreek-dialekt, dat ik nu myn levenlang aan het ontwikkelen ben geweest. dit opent fundamenteel nieve deuren, als zal het uitéindelyk wel weêr helemaal van hetzelfde zyn.

gegeten: aardappelpuree met prei en kip. brood met zeer goeie rabarbermoes. erg veel zwarte thee. daarjuist een gehele stapel pannenkoeken, zoals wel vaker na middernacht.

slaap: 's nachts slaap ik zeven uur door, overdag probeer ik daar ergens nog een halfuur by te doen.

kinderen: is eigenlyk een terreur, je wordt geen halve seconde met rust gelaten.

muziek: heb veel opstaan "the bleublack hussar" van adam ant. 

lectuur: tot myn schande dus alweêr een bukowski-biografie, wel een erg goeie (door barry miles), en ook "highways", een middelbare schoolhandboek voor engelse literatuur van een niveau dat ze niet meer maken.

kledy: m'n béide paar schoenen beginnen echt te verslyten. dees kan zo niet langer. heb wel meer hemden dan ooit, wat goed uitkomt, omdat er telkens na een uur of twee door de kinderen op de schouders choco- en overgeef-plekken op komen te hangen.

huishouden: daarjuist nog eens een muis gezien, op de vuilniszak in de keuken.

verkeer: morgen onderweg naar tongeren niet vergeten te tanken. de rechterachterdeur kryg je byna niet meer dicht dus moet je zo weinig mogelyk opendoen.

3 opmerkingen:

Carmen zei

Leuk overzicht!

Carmen zei

Leuk overzicht!

lizzie zei

ik krijg wat angst van al die orde!!