dinsdag 21 april 2015

press

nog vergeten te zeggen, ik sta deze maand in het damesblad "marie-claire", byzonderlyk met myn persoonlyke boeken-top-drie;

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Top 3 Vitalski Schrijver en allround performer*

Wuthering Heights – emily Brontë
Een aangrijpend verhaal over een onmogelijke romance en over de wil om door te zetten. Nog geen twee jaar nadat het boek af was, stierf Emily Brontë aan tbc. Haar zus Charlotte heeft het boek nadien zachtjes geredigeerd. Het werd unaniem verketterd. Pas jaren later zag men de originaliteit en de oprechtheid ervan in.
Gejaagd door de wind – Margaret Mitchell
De vrijgevochten Scarlett O’Hara komt in aanraking met de enige man die haar weet aan te pakken, de sluwe Rhett Butler. Op de achtergrond van hun destructieve verhouding ontrolt zich de Amerikaanse burgeroorlog. Voor mij is dit boek De negerhut van Oom Tom en Tolstojs Oorlog en vrede in één. Onovertroffen.
the Hound of the Baskervilles – Sir arthur Conan Doyle
Omdat ik me voor Radio Klara verdiept heb in Sherlock Holmes, is The Hound of the Baskervilles in mijn top 3 terechtgekomen. Conan Doyle schreef zestig verhalen rond de Britse detective, maar dit griezelige verhaal, dat zich afspeelt op de heide van Devonshire, is het meest evenwichtige én het meest indringende van allemaal. 


*Vanaf maart kruipt Vitalski in de huid van zijn fictieve nonkel Victor en vertolkt hij diens dramatische leven met een lach en een traan. Volg Vitalski op http://vitalskiblog.blogspot.be. 

1 opmerking:

els c. zei

Toch blij dat het 3 boeken zijn die in m'n boekenkast staan. :-)