dinsdag 22 december 2015

dit MOET een mens weten!!


1. mel blanc, die de stem deed van bugs bunnie, was allergisch voor wortels.

2. niemand woont op antarctica.

3. de grootste stad van china is shangai.

4. wegens verkeersopstoppingen mochten er onder het bewind van julius caesar overdag in rome geen voertuigen-op-wielen binnen.

5. myn vriendin luv reed vandaag, met de twee kinderen op weg naar den ikea, ter hoogte van de singel, weloverwogen door het oranje, namelyk om de inzittende kinderen zo min mogelyk te bruskeren; een politiewagen dreef haar met zwaailichten en sirenes naar de kant - voor een standrechterlyke boete van 120 euro.

6. iedere dag zie ik hier in deze woonwyk, antwerpen noord, auto's voorbyvlammen aan 100 kilometer per uur of nog sneller, vooral snachts, maar ook overdag; miraculeus genoeg heeft niemand daar ooit van z'n leven al eens een zwaailicht of een sirene zien achteraangaan (die keer in april 2015 in de pothoekstraat was dat dan ook wel niet nodig; die racewagen kwam toen vanzelf tot wel stilstand, letterlyk dwars door de voorgevel van café de reiger, niet zonder vier doden met zich meê te nemen.)

7. tevens werd door die agenten van luv ontdekt, dat we vorige maand ten laatste reeds, naar de keuring hadden gemoeten; aldus nog een boete van 60 euro er bovenop.

8. luv zei:"ik had van de keuring geen verwittigingsbriefje ontvangen." die flikken zeiden:"zo'n briefje is alleen maar optioneel, niet verplicht."

9. de kortste afstand tussen rusland en amerika bedraagt slechts vier kilometer.

10. de kortste afstand tussen de antwerpse verkeerspolitie en de antwerpse wereldburger is langs de schuifdeuren van de psychiatrie.

11. ieder jaar zinkt mexico tien centimeters dieper naar beneden.

12. in de stad lima, peru, is er een bronzen standbeeld van winnie-de-pooh.

13. een gecastreerd rendier wordt een "stier" genoemd.

14. een ezel gaat in dryfzand ten onder, maar een muil-ezel, die zyn poten anders beweegt, blyft er normaal gezien in overeind.

15. charles jarvis belde my daarnet nog eens op, namelyk om halfvier snachts stipt; namelyk speciaal om my mede te delen dat hy naar een cd aan het luisteren was van de red hot chili peppers.

Geen opmerkingen: