zaterdag 27 februari 2016

state of being, 27 februari 2015







overdag op het psychotische af zo slaperig geweest... dwz: érg lang uitgeslapen, maar dan toch, meteen overdag, opniéf in slaap gevallen, byzonderlyk na een slap half-uurtje netflix kyken ("the paradise", een britse serie, doch gebaseerd op iets van de balzac,) onderwyl luv in de keuken aan het opruimen was, nochtans met genoeg herrie.
    toen ik, rond 17u in de namiddag pas, dan toch, met behagen bovendien, aan de slag was geraakt, in de machine-kamer, ging myn telephoon af - de kindjes gaan ophalen.
    wat ik wel grààg deed, er was een nieve "tom & jerry" binnengekomen (voor meer over de stripverhalen-reeks "tom & jerry": zie hieronder); in ieder geval zyn de kinderen én ikzelf hier heel erg fan van, er is niks dat zo vlotjes leest, zo grappig is, en voor mollie én rocco spannend is...
    ik paste ze alleen op; luv zat op haar werk; alleen met de kinderen, gaat de laatste tyd zeer smooth; en toch: op een ogenblik heb ik mollie een tic gegeven, daar voel ik my nu erg schuldig over...
    heden, dwz vannacht, goeie energie, godlof!!... zeer voorspoedig aan het voort-arbeiden geslagen aan een gloednieve conference, in opdracht van dave van gestel, die wil, - voor wie het iets interesseert -, dat ik aanstaande maandag een verhaal vertel rond het onderwerp "een schrikkeldag".
    de fyne verrassing is dat ik er een verhaal in kan verwerken dat ik al een zeer lange tyd ambieer, namelyk een bewerking van het verhaal "de ring van polycrates" (zie hieronder voor meer uitleg dààrover...) naar alle vermoedelykheid wil dit zeggen, dat deze conference nà maandag niet hoeft te worden opgestookt, maar wel, in tegendeel, zou kunnen worden omgebouwd tot een nog groter verhaal...
    daarstraks, rond den negenen, moest ik zo erg hoesten, dat dit hoesten alsmaar meer op overgeven begon te trekken. ik denk dat ik een visgraat heb ingeslokken, die ergens in m'n longblaasjes moet zyn blyven steken...
     subiet nog voortwerken aan die conference.
     tussendoor ben ik "macbeth" aan het lezen. willy courteaux zegt:"macbeth is het meest intense stuk dat shakespeare ooit schreef; en daarom," gaat hy voort, "daarom is dit, m.a.w., hét allermeest intense stuk literatuur allertyden."
    wie geeft hem ongelyk?
    macbeth zegt op een ogenblik dit volgende:"ik sta nu tot zo diep in het bloed, dat hieruit weggaan, me zwaarder valt dan gewoon voort te schryden." waarop zyn vrouw hem antwoord:"jouw probleem is dat je niet kan slapen!"


2 opmerkingen:

Lies zei

Een visgraat die in een longblaasje terechtkomt is, anatomisch gezien, zeer onwaarschijnlijk, doch met een lichaam als het uwe, kan dit in twijfel worden getrokken. ;)

Vitalski zei

:-D