maandag 28 maart 2016

actua




in iedere vlaamse gemeente, maar uiteraard al evengoed in eender welke gemeente ter wereld, kan je, met gemak en integraal gratis, een honderdtal dichters treffen die thuis in de kast een paar prachtige dichtbundels hebben klaarliggen - dewelke, daarentegen, door niemand worden gelezen. deze dichters sturen, naar behoren gefrankeerd, hun werk naar televisie-programma's en krantenjournaals, doch nooit komt er iéts van; net zo goed wierpen zy een steen in het moeras. als je evenwel met een kalashnikov in je twee armen, pakweg op youtube, gaat zeggen dat "heel belgië zal ontploffen!", dan wél sta je vanzelf en ogenblikkelyk te blinken op alle voorpagina's en televisie-nieuwsuitzendingen ter aarde. doordat het zelfs niet in ons opkomt hoe verkeerd dit is, zyn we op het ogenblik zelf nog de ergste boosdoeners.
    
vandaag had ik toch wél respect voor onze paus en zyn gehele katholieke maffia. op voorhand goed aangekondigd voor jan-en-alleman, kon die geheiligde meneer zyn boodschap staan prediken voor een uitverkocht sint-pietersplein. zo zwak, nietig en minuscuul is de pietluttige vyand - duidelyk volstrekt machteloos. anders zou die dit nooit hebben getolereerd. en had die daar toch wél een bom kunnen gooien - dan toch zeker niet tegelykertyd ook op het witte huis, de nato en het olympisch stadion van barcelona. ze hebben echtwaar téveel werk aan de winkel, téveel.
    
ik geloof niet dat de n.v.a. - oei, oei, moet ik zo'n dingen noteren?
    ik geloof niet dat de n.v.a. een goeie party is om ons land te besturen - hun naam alleen al verraadt dit, plus ik ben een principiële fan van vakbonden. maar wél vind ik rechtse rakkers als jan jambon zo slecht nog niet in de afdelingen staatsveiligheid, leger en politie. meer vinger-afdrukken en/of meer gestrenge gevangenisstraffen, kan men ook alleen maar toejuichen. ontslag indienen en dan niet krygen, vind ik op dit drukke moment ook een ideale stylfiguur. een ander traject zou ons teveel geld hebben gekost.

"ontwrichten" zou hun doel zyn - onderwyl hun aanslagen ons gevoel van saâmhorigheid juist doet toenemen. antieke volksleiders van caesar tot metternich voerden oorlogen: juist met de bedoéling om hun eigen naties onderling te verenigen.
    zelfs voor die "paas-hooligans" konden we ergens wel begrip opbrengen. "dat is hun manier van zich te uiten," haha... het begrip "paas-hooligans" alleen al is ronduit briljant.




Geen opmerkingen: