zondag 31 juli 2016

vier biografemen


1. toen bobby fuller, de zanger, nog een tiener was, keerde zyn oudste broêr op een dag alsmaar niet terug naar huis; veertig uur later ontdekte de politie dat hy ergens in de texaanse woestyn was neêrgeschoten door een gauwdief.

2. zyn vader werd naar de in voorhechtenis genomen verdachte gebracht. die bleef volhouden dat hy onschuldig was. maar die vader zei heel erg kalm:"subiet moet ik terug naar myn vrouw ryden. het zou voor haar een enorme opluchting zyn, als jy nu gewoonweg bekende, begryp je dat niet?" de moordenaar brak, en stortte zyn hart uit.

3. van de 82 amerikanen die nu, zomer 2016, aan het beweren zyn, te zyn verwekt door prince, is er klaarblykelyk één die àlle juridische en biologische tests succesvol aan het doorstaan is. hy zou zyn verwekt in 1985 in een dancing, en dan ook by een danseres.

4. barbara cartland dicteerde haar boeken. dostojevski die van hem soms ook, uit tydsdruk. dan brown dicteert niet zyn boeken, maar wel de aanzetten, de plannen ertoe. richard powers dicteerde sommige van zyn boeken: omdat schryven volgens hem niet echt natuurlyk is - te cerebraal.