woensdag 23 augustus 2017

avond

om acht uur 's avonds met mollie naar myn pa en ma in de lindeboomstraat. myn broêrs serge en jeroen tekenden er eveneens present. goed nieuws voor mollie, want die was naar hier gekomen om maar één reden: om haar tekeningen te verkopen; aan het sparen als ze is, voor een paard.
    op de terugweg weêr ruzie staan maken met zo'n antwerpse margi-met-een-hond, die er niet tegenkan dat ik, om m'n dochter te begeleiden, in de pothoekstraat voorzichtig op de brede stoep fiets. een anti-racistische voetnoot: het zyn nooit mohikanen met wie je over zoiets van dat gezeur krygt, in tegendeel zelfs, je moet daar echt vlààms voor zyn. ik ben ervoor afgestapt, om er met kokend bloed over te gaan argumenteren. "zeg," zegt hy, "ge kunt daar wel 175 euro boete voor moeten betalen!" waarop ikke:"maar toch niet aan u, hoop ik?" etc... technisch heeft hy gelyk, da's ook juist de réden waarom ik het ergens wel fyn vind...

4 opmerkingen:

Serge zei

Liever arm dan dood.

Sam zei

Kinderen onder de negen jaar mogen op het voetpad fietsen.
Printen en een copy voor dergelijke zeurders op zak houden.

http://www.lokalepolitie.be/5447/actueel/1231-mag-ik-fietsen-op-het-voetpad.html

Vitalski zei

ja, kinderen wel - maar volwassenen natuurlijk niet...
maar als ik op straat naast mollie moet fietsen, met mollie op de stoep, zijn er konvooien auto's tussen ons; dwz dat is niet "begeleiden".

Sam zei

Ha, daar had ik over gelezen, dat jij ook op de stoep rijdt. Ik dacht die boosaard kwaad was op Mollie alleen. Dat die kwaad is op u, tja, dat is helaas zijn goed recht.

Nu, wij hebben onze kinderen altijd "alleen" op de stoep laten rijden. En ja, dat is soms wel spannend als er een camionette tussen staat. Maar ook wel plezant, bijna heroïsch als je ze daarna weer ziet opduiken na 3 seconden zonder oogcontact. Een beetje zoals die Lunar Module die een tijd achter de maan verdwijnt in Apollo 13.