vrijdag 22 september 2017

notitie-boekje, 22 september 2017



een man staat reeds drie uurs en een half in het midden van een volstrekte stilstaande file. om gek van te worden. dan komen er, op motors, twee zwaantjes aangereden. ze stappen af, tikken op zyn raampje; de man doet open; één van de agenten zegt:"jy beseft dat je hier niet sneller mag dan negentig??"

zoals iedereen, is ook ondergetekende tuk op het opvangen van stukjes conversatie van passerende mensen. dwz ik passeerde zelf, op het zuid, enige mensen aan een eettafeltje. een man was aan het zeggen:"-maar de mensen van sardinië zelf krygen daar voorrang -"
    twee tafels verderop was een andere man in het midden van een conversatie zeggende:"-dat was geen alleenstaand huis, die hadden buren links en rechts -"
    goeie vangst... meestal, als je je oren spitst, hoor je alleen maar naakte constructies, zoals (een koppel dat de hoek om kwam):"-dus da's toch normaal, vindt ge ni?" 
   doe meê, beste vitalski-bloggers: luister gesprekken af op restaurant, en stuur uw resultaten naar deze blog!! (niet liegen! niet aanlengen!)

het idee om myn leven te overschouwen middels een tabel, en dan aan te duiden welke m'n meest vruchtbare jaren waren en welke de minst vruchtbare. in de vroege jaren negentig een korte fase waarin ik echt niks verkeerd kon doen; de vyf gedichten van toen, kan ik vandaag nog steeds, ongewyzigd, voordragen en zonder duidende inleiding. een zeer slechte periode was 1997-1999. beschamend..
    op die poëzie-lezing de voorbye zondag deed ik wel een toffe uitspraak:"99 procent van de dingen die ik heb geschreven, zyn totale rommel. echt waar. maar die éne procent, die is wel ronduit fan-tas-tisch - en da's toch nog altyd een hele boekenkast vol!!..."
    
"de vlucht van de hommel..."

"terra terra" (is wat?)

de cd-serie "crazy and obscure"

"het was daar zo proper, je kon er van de grond roken."

"the room," tommy wisego (?)






2 opmerkingen:

Serge zei

Twee Nederlandse vrouwen in Shanghai: "Nee, dat wordt helemaal niks!"

Gianmaria Caschetto zei

Het is Tommy Wiseau (uitspr: waaissoo). The Room is zijn onbedoelde meesterwerk. The antimatter equivalent to Citizen Kane.