donderdag 19 oktober 2017

state of being, 19 oktober 2017




ietsje te vroeg wakker geworden, door de schuld van de harde deurbel. woensdagmiddag - dus dat moet charles maria nelson zyn geweest. vervolgens niet meer kunnen inslapen, door de schuld van een verontrustend sms'je dat me kennelyk iets eerder reeds was komen opzoeken. hoe snel geraakt een sterveling afgebogen van het zuivere "hier en nu" (dat van zichzelf feitelyk altyd goedzit), om verder en verder af te dryven langs nodeloze muizenissen, krenkingen en/of materiële beslommeringen.  hoe moeilyk om die van ons af te zetten, eens ze zich hebben aangemeld. je weet dat het slyt - en toch moet je d'r eerst nog helemaal door. een straf voor onze eigen, belachelyke onvolwassenheid! (vorige maand drie dagen wakker gelegen van een scheld-mail van negentienjarig nutteloos pubermeisje uit het turnhoutse - en toch daar dus meê inzitten??)
    jammer, want voorts bolt alles juist zo lekker, heden; gisteren een gezellige "glorieux" neêrgezet, voor een erg tevreden publiekje, morgen weêr lollig de baan op met gert jochems; sumbiet m'n huiswerk voor die hommage aan joti t'hooft; wat wil een mensch nog meer?
    schopenhauer zei het echter al: wanneer geheel ons lichaam kerngezond is en alles zit goed, alleen één kleine teen doet pyn - dan gaat àl onze aandacht alleen maar naar die kleine teen. (terwyl: als we overal pyn hebben, maar die kleine teen is genézen - dàn krygt die kleine teen weêr juist helemaal géén aandacht; m.a.w. zo komen we d'r nooit...)
    nu ook niet dat het geen toffe dag was!
    wel was het een woensdag, als gezegd...
    met de beiden kindjes naar "het kruidvat" gefietst voor wat voddenspeelgoed... vervolgens met de kleintjes op bezoek by hun oma en opa, de lindeboomstraat, om daar ook nonkel serge en tante ann aan te treffen. eenieder maakt hetzelfde meê; myn broêr tekent cartoons op bestelling, maar steeds de meest heftige gevallen, in dewelken-'ie zelf het hardst gelooft, worden gegarandeerd teruggefloten.
    - dat optreden van nick cave vier dagen terug, blyft serieus nazinderen; met golfslagen; by my, maar kennelyk by eenieder die er ook was; zeker een van de meest indrukwekkende voorstellingen die ik ooit beleefde; gestolde intelligentie... een esthetische kick...
    nog zes woody allen-films te gaan. nu bezig met "alice", ook weêr tof.
    oké, nu terug aan de slag...
    

1 opmerking:

Lies zei

Als iedereen alleen maar goed over je spreekt ben je dood.
een quote waar Katia L S ook achter staat!
En stel je voor dat je zelf zo'n haatmail zou sturen naar haar: dan zou je je toch wel heel slecht voelen denk ik.