dinsdag 14 november 2017

alternatieve feiten




1. we mogen geschokt zyn door de zeer verregaande behaardheid van de oermens, wat daar nog bykomt is dat dit wezen in tyden van dreiging deze haren serieus overeind kon zetten.

2. in brazilië is één bepaalde groep dolfynen er al een anderhalve eeuw meê doende, locale vissers te helpen by hun bedryvigheden; deze dolfynen duiken ostentatief op aan oppervlakten waaronder er veel vis zit, speciaal om de vissers aan te wyzen waar ze best aan het werk kunnen. waarom doen deze dolfynen dit? vermoedelyk enkel om zich onderling te onderscheiden van andere groepen dolfynen.

3. het eerste verkoop-automaat in de geschiedenis der mensheid bestond 2000 jaar geleden, in alexandrië. effectief moest je daarin muntjes in een gleuf steken - en dan kwam er uit die machine een op voorhand klaargezet flesje heilig water tevoorschyn.

4. vanaf na je 24e begint je brein reeds langzamer te werken.

5. van zodra, na je 24e, je brein langzamer begint te werken, begint het gelukkig wel ook, uit ervaring, meer efficiënt te werken.

6. toch vind ik dit een verlies, en nu begryp ik eindelyk waarom ik myn 24e altyd als myn absolute leeftyd heb ervaren… hoewel, toen leefden-ik toch in deprimerende omstandigheden. jammer dat ik toen dit blog nog niet had…

7. hart-operaties zyn het meest succesvol in de namiddag. omdat in de namiddag je hart het best werkt. (ik weet wel niet of dit geldt voor mensen die, zoals kik, pas om elf uur smiddags ontwaken…)

8. naast rod steward en henry miller, blykt nu ook de door my gehate tom petty in zyn jonge jaren gewerkt te hebben als grafdelver.

9. de reden waarom tom petty moet worden gemeden, is omdat hy 1. geen talent heeft maar 2. toch de arrogantie had om zyn groep “the heartbreakers” te noemen, juist met de bedoéling om die naam af te pakken van de door hem geminachte maar door ons aanbeden johnny thunders.

10. mensen met een vaste relatie hebben 60% minder kans op dementie.

11. het extreem kleine eilandje “vulkaanpunt”, op het filipynse eiland luzon, is een eiland in een meer, dat zich op zyn beurt op een eiland bevindt, dat zich op zyn beurt in een erg groot meer bevindt, dat zich op een eiland bevindt. dus: een eiland met daarin een meer, met daarin een eiland, met daarin een meer, met daarin een eiland. sorry…

12. ik lees hier dat mensen die regelmatig cannabis roken, vaker seks hebben. evenwel trek ik dit in twyfel.

13. wat wel zou kunnen, is dat die mensen meer vrye tyd hebben, en dààrom vaker seks hebben. ooit las ik in ieder geval eens, dat de belangryskte aanleiding tot seks verveling is.

14. op televisie werd het woord “google” voor het eerst als een werkwoord gebruikt in de serie buffy the vampire slayer.

15. het komt my voor dat myn vriend paul kersemaeckers, alias “de sonnettenpol” (zie: photo), begin jaren negentig pionierswerk verrichtte als internetter - én dat die inderdaad tegelyk ook fan was van buffy…

16. wie zich een “zesde zintuig” toedicht, onderschat zichzelf; er zyn zoveel méér zintuigen. alleen al ons zicht kan worden ingedeeld in vele zintuiglijke subgroepen, zoals zintuigen specifiek voor kleur, helderheid, diepte. daarnaast hebben we ook zintuigen voor evenwicht, pyn, honger, temperatuur en zelfs tydsbeleving.

17. de amerikaan bill morgan won in 1997 met een kras-lotje een auto van 17.000 dollar. een tv-station wilde daar een reportage over maken; ze gaven hem een nief lotje, met de vraag om dat moment nog eens te re-enacten, van hoe hy zich voelde toen hy die auto won. hy ging aan het krassen, en dat re-enacten viel goed meê, want hy won er gelyk 250.000 dollar meê.


18. eerder was diezelfde man als eens volstrekt klinisch dood geweest, maar daar toch weêr terug levend uit tevoorschyn gekomen...

Geen opmerkingen: