donderdag 16 november 2017

alternatieve feiten

procentueel gezien gaan vrouwen sneller in op avances als ze juist gegeten hebben.

een "folie à deux"; wanneer mensen met zyn tweeën gana hallucineren, op gelyke golflengte. komt vaak voor by oude koppels die al eeuwenlang samenwonen. één van de twee gaat denken dat de buurman schuinsover de reïncarnatie is van jezus christus en de ander gaat het algauw ook denken. doorgaans vereist de remedie dat ze gescheiden worden.

als het pas gesneeuwd heeft, is de wereld stiller, want de sneeuw dempt het geluid, maar van zodra het een beetje smelt en opnief bevriest, klinkt de wereld juist luider, doordat het ys harder doet resoneren.

in 1967 kwam een door de amerikaanse senaat op actief gezette onderzoekscommissie tot de conclusie dat in het jaar 1985, mensen allen op pensioen zouden gaan op hun achtendertigste.

oud-griekse tempels werden vaak gebouwd op breuklynen van voormalige aardscheuringen, doordat de dampen die uit die aardspelonken voortkwamen, priesters konden doen hallucineren.

zuiver procentueel wiskundig gezien is het zo dat hoe groter je bent, hoe meer kans je hebt om ryk te zullen worden.

doorgaans hebben mensen die vaak dagdromen een hoger iq dan gemiddeld. ze dagdromen reeds, waar anderen nog bezig zyn hun realiteit te analyseren.

voor iedere enkele mens die sterft door een haai, zyn er ongeveer tweemiljoen haaien die sterven door een mens.

westerse millenials, de in het decennium van 2000 geborenen, zyn een deftige generatie: 49 procent minder drugsgebruik dan het gemiddelde van alle vorige generaties, 34 procent minder in de criminaliteit, en 40 procent minder teenage-zwangerschappen.

veel kleine vacanties is voor onze gezondheid beter dan mindere, meer langdurige vacanties. de ideale vacantie-uitstap duurt acht dagen. (interessant...) na acht dagen ben je weêr in balans. en als je terug thuiskomt ben je net zo snel weêr terug in dagdagelykse modus, eender of je een jaar of een week bent weggeweest.

zenuwcellen die koude registreren, triggeren een proteine genaamd TRPM8. munt, de plant, triggert exact dezelfde proteinen. dus kryg je als je munt eet inderdaad het gevoel dat je iets kouds eet, terwyl dat dus helemaal niet het geval is.

als een onbekend iemand ons opbelt, scannen we zyn intonatie om zyn betrouwbaarheid te achterhalen. de meest betrouwbaar klinkende manier van "hallo" zeggen is: eerst je stem hoog, dan je stem naar beneden vouwen, en dan weêr terug naar omhoog.

doki.



Geen opmerkingen: