maandag 15 januari 2018

alternatieve feiten


1. de uitdrukking "you're fired" ("je bent ontslagen", meer letterlyk "je bent gevuurd"), stamt uit de tyden toen clans mekaâr wel wilden verdryven, maar niet persé wilden doden; om dit te bereiken, brandde men met graagte de behuizingen van de tegenstander af.

2. zoals kit carson (zie photo) de apachen verdreef door een rigoureuze toepassing van de tactiek der verschroeide aarde.

3. diezelfde kit carson, vaak medespeler in de stripverhalen van tex willer, was eigenlyk begonnen als een indianenvriend, hy was ook getrouwd met een indianenvrouw; maar op den duur zag hy geen andere manier om aan de opdrachten van zyn oversten, het amerikaanse leger, tegemoet te komen, dan door ze inderdaad allemaal in de pan te hakken.

4. chevrolet heeft in spanje ooit een submerk willen verkopen geheten "nova". dit ding verkocht voor geen meter; pas naderhand vonden ze uit dat in het spaans "no va" wil zeggen:"dit gaat niet."

5. volgens de bybel, genesis 1:20, werd de kip wel degelyk eêr in het leven geroepen dan het ei.

6. als een middel tegen haar menstruatie-pynen, liet koningin victoria haar dokter in haar vagina marihuana aanbrengen.

7. de koningin van engeland heeft twéé verjaardagen; de ene verjaardag is authentiek en biologisch, de andere is zuiver officieel.

8. het koningshuis van saudi-arabië telt een tienduizendtal prinsen en prinsessen.

9. cleopatra droeg soms een valse baard.

10. elvis presley lustte erg graag gehakt. hy heeft nooit in zyn leven ooit een bisnummer gespeeld.




Geen opmerkingen: